Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

9-10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ του Νίκου Ζακόπουλου Εταιρεία Θεάτρου "ΚΟΥΛΑ Η ΠΛΑΝΙΔΟΥ" φεστιβάλ3

9-10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ του Νίκου Ζακόπουλου

Εταιρεία Θεάτρου "ΚΟΥΛΑ Η ΠΛΑΝΙΔΟΥ"

Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα

«μικρό φεστιβάλ 3»

φεστιβάλ νέων θεατρικών σχημάτων

ΘΕΑΤΡΟ “3ος ΟΡΟΦΟΣ”, Καθολικών 4

Ακολουθεί η παράσταση ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ του Νίκου Ζακόπουλου, η νέα θεατρική παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου "ΚΟΥΛΑ Η ΠΛΑΝΙΔΟΥ".

Ένα τσίρκο εν πλω με προορισμό τη "γη της επαγγελίας". Ένα ζευγάρι γελωτοποιών χρίζεται κατά λάθος (ή κατ’ ανάγκη;) παγκόσμιο σύμβολο ιδανικού. Κάθε επιβάτης ταγμένος στο προσωπικό του νούμερο. Ο εκφωνητής καθοδηγεί και υπνωτίζει. Εικοσιτέσσερις εικόνες – εικοσιτέσσερα διαφημιστικά σποτ προωθούν, εν αγνοία των πρωταγωνιστών τους, ό, τι "πουλιέται και αγοράζεται" υπό την επωνυμία Αfta-City. Υπάρχει πραγματικά η Αfta-City ή πρόκειται για την πιο επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια όλων των εποχών; Ένα παρελθόν ιδωμένο μέσα από ένα φίλτρο μέλλοντος. Ένα μέλλον ιδωμένο μέσα από ένα φίλτρο παρελθόντος. Γιατί η ιστορία και η διαφήμιση επαναλαμβάνονται…

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Καπή Φωτεινή, Κουβούσης Θανάσης, Στυλιανίδη Αναστασία

Σκηνικά-Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε - Κούλα η Πλανιδού

Μουσική: Τάσος Σωτηράκης

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Διανομή

Εξαρχόπουλος Κωνσταντίνος,

Ζώη Κασσιανή,

Ιωακείμ Χριστίνα,

Καπή Φωτεινή,

Κουβούσης Θανάσης,

Λώλος Στέφανος,

Μαρινάκου Γεωργία,

Παρτσουνίδου Κέλλυ,

Στυλιανίδη Αναστασία

Η Φωνή

Τάκης Ζαχαράτος

Πληροφορίες της παράστασης:

Οργάνωση: Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα

Εκδήλωση: Μικρό Φεστιβάλ 3

Ημερομηνίες: 9-10 Οκτωβρίου 2010

Τόπος διεξαγωγής: Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4, Θεσσαλονίκη

Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ.

Πληροφορίες: 2310 535747, www.ougaklara.gr

Ώρες παραστάσεων: 21:00

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com,

Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο των 45ων Δημητρίων, Δήμος Θεσσαλονίκης

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου

Συνεργάτης: Art Minds, γραφείο οργάνωσης παραγωγής και προώθησης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

Χορηγοί επικοινωνίας:

TV100

FM100

Biscotto

Flash 96

Europe One

Provoleas.gr

Ενήμερος, Καβάλας

Βιογραφικό της ομάδας

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Κούλα η Πλανιδού» δημιουργήθηκε από την συγχώνευση 2 θεατρικών ομάδων: από την ομάδα "Κούλα η Πλανιδού" και την ομάδα "Fabrica" το καλοκαίρι του 2009. Οι δύο ομάδες -σε άμεση συνεργασία -καλλιτεχνική κ επιχειρηματική - υπήρχαν στον χώρο από το 2007 με μία θεατρική παραγωγή η καθεμία ως την στιγμή της συγχώνευσης τους. Δουλεύοντας μέσα από τον αυτοσχεδιασμό κ θέλοντας να δημιουργησουν ένα είδος θέατρου που πολεμά την σοβαροφάνεια κ αρνείται να τυποποιηθεί, αντλούν τους κώδικες άλλοτε του καρτούν και άλλοτε του εξπρεσιονισμού, υποσκάπτοντας πολλές φορές τα ίδια τα μέσα που υιοθετούν.

Μέλη της ομάδας: Ζώη Άννυ, Ιωακείμ Χριστίνα, Καπή Φωτεινή, Κουβούσης Θανάσης, Λώλος Στέφανος, Μαρινάκου Γεωργία, Παπαπαύλου Γιώργος, Παρτσουνίδου Κέλλυ, Στυλιανίδη Αναστασία

Παραστασιογραφία

"Κορσεδία" της ομάδας "Κούλα η Πλανιδου". Δεκέμβριος 2008 - Μάρτιος 2009, Θέατρο Άσκηση

¨Η Πόλη" της Λούλας Αναγνωστάκη. Μάρτιος - Απρίλιος 2009, Θέατρο Βαφείο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα.Το 2006 αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Στο Θέατρο συμμετείχε στις παραστάσεις ‘Το τσίρκο’ Νίκου Ζακόπουλου από την ομάδα Κούλα η Πλανιδού (Θέατρο Φούρνος 2010), «Ή πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη (θέατρο Βαφείο 2009) και «Πέρσες» Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Λουκά Θάνου (θέατρο Αμόρε 2008). Στην τηλεόραση συμμετειχε το 2007 στο «10» του Μ.Καραγάτση, (ALPHA), σε σκηνoθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΩΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας (2006). Στο Θέατρο συμμετείχε στις παραστάσεις «Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχωφ στο θέατρο Άσκηση σε σκηνοθεσία Περ. Μουστάκη (2007-08) «Η Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη στο θέατρο Βαφείο σε σκηνοθεσία ομάδας Fabrica (2009) και στο «Τσίρκο» της ομάδας Κούλα η Πλανιδού στο Θέατρο Βαφείο (2010). Έπαιξε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «Ώρες αναμονής» (2006) σε δική του σύλληψη. Το καλοκαίρι του 2010 συμμετείχε στην περιοδεία της παράστασης «Σεβάχ ο Θαλασσινός» σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα.

ΚΟΥΒΟΥΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας (2006). Στο Θέατρο συμμετείχε στις παραστάσεις «America Hurrah»(2006-07) του Jean-Claude van Itallie και στον «Βυσσινόκηπο» (2007-08) του Άντον Τσέχωφ στο θέατρο Άσκηση σε σκηνοθεσία Περ. Μουστάκη, στην «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη στο θέατρο Βαφείο σε σκηνοθεσία ομάδας Fabrica (2009), στους «Φασουλήδες» του Λόρκα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Σιμ.Πάτροκλου(2009-10), και έλαβε μέρος στον «Κοριολανό» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (2005). Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη και «Το παιχνίδι της σκιάς» του Σταύρου Βιδάλη.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Φοίτησε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και αποφοίτησε το 2007 από τους «Μοντέρνους Καιρούς». Σπούδασε 11 χρόνια κλασικό και σύγχρονο χορό στην Ανώτερη Σχολή χορού της Νίκης Κονταξάκη ενώ παράλληλα ήταν και σπουδάστρια στο Ωδείο Αθηνών σε μαθήματα βιολιού και μουσικών θεωρητικών. Έχει συμμετάσχει στο «Δον Κιχώτη» με τα Βασιλικά μπαλέτα της Φλάνδρας στο Ηρώδειο, στον «Καρυοθραύστη» με την επαγγελματική ομάδα χορού της Νίκης Κονταξάκη στο «Παλλάς», καθώς και στην χοροθεατρική παράσταση του Σίμωνα Πάτροκλου «Το Όνειρο ενός Γελοίου» στο θέατρο Άλεκτον. Αποτελεί συστατικό μέλος της Κούλας της Πλανιδού και συμμετέχει και στις δύο της παραγωγές: Κορσεδία (Θέατρο Άσκηση 2008-2009) σε κείμενα και σκηνοθεσία της ομάδας και "Το Τσίρκο" του Νίκου Ζακόπουλου (Θέατρο Φούρνος 2010) σε σκηνοθεσία της ομάδας. Παράλληλα είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΑΚΕΙΜ

Φοίτησε στη δραματική σχολή “Σύγχρονο θέατρο Αθήνας” του Γιώργου Κιμούλη (2004-2006) και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή “Μοντέρνοι Καιροί” του Κώστα Νταλιάνη. (2007). Κάνει μαθήματα τραγουδιού με την Άννα Αλεξοπούλου καθώς και μαθήματα σύγχρονου χορού και modern jazz. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σκηνοθεσίας στο Λονδίνο στο Central School of Speech and Drama, σεμινάριο βασισμένο στη διδασκαλία του Lecoq στη Βαρκελώνη στη σχολή Estudis de Teatre – Berty Tovias “Clown. Circo y Teatro”, καθώς και μαθήματα υποκριτικής από τον Δημήτρη Μαυρίκιο στο Θέατρο των Αλλαγών. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας καθώς και τελειόφοιτη του τμήματος Ισπανικής γλώσσας και φιλολογίας. Μιλάει ακόμα Αγγλικά και Ρώσικα. Έχει μεταφράσει το θεατρικό έργο του Ισπανού Jesús Campos Garcia “Entrando en calor”. Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας “Κούλα η Πλανιδού”, σκηνοθέτησε και συμμετείχε στην “Κορσεδία”(Θέατρο Άσκηση 2008-2009), και έπαιξε στο “Το Τσίρκο” του Νίκου Ζακόπουλου (Θέατρο Φούρνος 2010). Έχει συμμετάσχει στην παράσταση “Μαλλιά Κουβάρια” σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ζωγραφίδη και στην μικρού μήκους ταινία “Δύσκολοι έρωτες – η περιπέτεια ενός φωτογράφου” του Γιάννη Καραμπίτσου.

ΑΝΝΥ ΖΩΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα Πρώτη επαφή με το θέατρο το 2003 με μια ερασιτεχνική ομάδα της γειτονιάς της, Το 2004 γράφτηκε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας και το 2007 αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή «Μοντέρνοι Καιροί» Πτυχιούχος του τμήματος του Τ.Ε.Ι. Πειραιά ως Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. ”. Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας “Κούλα η Πλανιδού”, σκηνοθέτησε και συμμετείχε στην “Κορσεδία”(2008-2009), και συμμετειχε στο “Το Τσίρκο” του Νίκου Ζακόπουλου (Θέατρο Φούρνος 2010).

ΚΕΛΛΥ ΠΑΡΤΣΟΥΝΙΔΟΥ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών (2004). Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Γιώργου Κιμούλη «Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας» (2004-2006) και αποφοίτησε το 2007 από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης «Μοντέρνοι Καιροί». Συμμετείχε σε σεμινάρια με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, Κώστα Φιλίπογλου ,μαθήματα υποκριτικής από τον Στάθη Λιβαθινό στο Θέατρο των Αλλαγών και σε εργαστήρια με Θόδωρο Τερζόπουλο, Sahika Tekand, Alexei Levinski του κέντρου Meyerhold, Rodovitz και Stanievski στα πλαίσια του Συνεδρίου των Δελφών (2004 και 2006). Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας “Κούλα η Πλανιδού”, σκηνοθέτησε, συμμετείχε και ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας στην “Κορσεδία”(Θέατρο Άσκηση 2008-2009), και έπαιξε στο “Το Τσίρκο” του Νίκου Ζακόπουλου (Θέατρο Φούρνος 2010). Υπεύθυνης ύλης και σχεδιασμός προγραμμάτων για τις παραστάσεις «Κορσεδία», «Η Πόλη» και «ΤοΤσίρκο».

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΠΗ

Αποφοίτησε το 2006 από τη Δραματική Σχολή της Αγίας Βαρβάρας. Το 2007 ήταν βοηθός σκηνοθέτη στο "Βυσσινόκηπο" του Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Π.Μουστάκη. Έχει παίξει και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Κορσεδία» (2008-2009) και «Το τσίρκο» του Νίκου Ζακόπουλου(2010) που ανέβασαν η ομάδα «Κούλα η πλανιδού» της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος. Έχει συμμετάσχει στις ταινίες, «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, "Πολίτικη Κουζίνα" του Τάσου Μπουλμέτη και "Παιχνίδι της Σκιάς" του Σταύρου Βιδάλη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με την Μ.Γεμετζάκη και κλασσικού χορού (δώδεκα χρόνια) στη σχολή της Τζίνας Σταράκη.

Παράλληλα, είναι Aπόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών(2008) ενώ το 2010 ολοκλήρωσε τεταρτοετή κύκλο σπουδών Δραματοθεραπείας στο κέντρο "Αιών", του Ψυχιάτρου Στέλιου Κρασανάκη. Ασχολείται επίσης με το hip-hop από το 1999 και είναι μέλος της ομάδας παραγωγής FULLEFFEKTeam με την οποία έχει κυκλοφορήσει δύο project : «Psyclowns»(2007) και “Take as needed”(2009). Από το 2008 εργάζεται στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ως στέλεχος του Εκπαιδευτικού Τμήματος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ

Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης της Δήμητρας Χατούπη (2004-2005) και αποφοίτησε το 2007 από τη Δραματική Σχολή της Αγίας Βαρβάρας. Στο Θέατρο συνεράστηκε στις παραγωγές Πεντηκοστή'' David Edgar (Λίο Κατζ) ,

σκην: Αγγελική Γκιργκινούδη (2010),''Το τσίρκο'' Ζακόπουλου Ν. (πρόεδρος), σκην. ομάδα: Κούλα η πλανιδού, θέατρο Φούρνος (2010),»Η γέννηση της πτήσης», (αφηγητής) διασκευή/σκηνοθεσία: Ζαφείρη Χαϊτίδη (2008),»Ο Σχοινοβάτης» Ζ.Ζενέ (σχοινοβάτης), σκηνοθ: Μάγκυ Τουλιάτου, Θέατρο Φούρνος (2006). Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στα Blank page (συγγραφέας), φεστιβάλ Δράμας (2010), Ντοκιμαντέρ“The legacy of China” σκηνοθ: Jonathan Finnigan, παραγωγή: Phos Produktion (2008), «Ράκουσκα», σκηνοθ: Φ. Σισκοπούλου, (συμμετοχή), (φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2004), ¨εκτός σχεδίου» (3ος ρόλος), σκηνοθ: Τ. Γερακίνη (Φεστιβάλ Δράμας 2003), «Η κρίση» (συμμετοχή) σκηνοθεσία: Τ. Γερακίνη (2002). Μιλάει άπταιστα γερμανικά.Είναι επίσης απόφοιτος Τ.Ε.Ε μηχανολόγων