Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία θεάτρου “Κούλα η Πλανιδού” ανεβάζει τη νέα της θεατρική παραγωγή, “Το Τσίρκο” του Νίκου Ζακόπουλου, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο “Φούρνος” (Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια) από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου του 2010, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Εξαρχόπουλος Κωνσταντίνος, Ζώη Κασσιανή, Ιωακείμ Χριστίνα, Καπή Φωτεινή, Κουβούσης Θανάσης, Λώλος Στέφανος, Μαρινάκου Γεωργία, Παρτσουνίδου Κέλλυ, Στυλιανίδη Αναστασία. Η σκηνοθεσία είναι των: Καπή Φωτεινή, Κουβούση Θανάση, Στυλιανίδη Αναστασία. Τα σκηνικά είναι της ομάδας “Κούλα η Πλανιδού”. Τα κοστούμια είναι του Αλέξιου Ρωμανού. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Τάσου Σωτηράκη και οι φωτισμοί είναι του Παναγιώτη Μανούση.

Ένα τσίρκο εν πλω με προορισμό τη “γη της επαγγελίας”. Ένα ζευγάρι γελωτοποιών χρίζεται κατά λάθος (ή κατ' ανάγκη;) παγκόσμιο σύμβολο ιδανικού. Κάθε επιβάτης ταγμένος στο προσωπικό του νούμερο. Ο εκφωνητής καθοδηγεί και υπνωτίζει. Εικοσιτέσσερις εικόνες – εικοσιτέσσερα διαφημιστικά σποτ προωθούν εν αγνοία των πρωταγωνιστών τους, ό,τι “πουλιέται και αγοράζεται” υπό την επωνυμία Αύτα-city. Υπάρχει πραγματικά Αύτα-city ή πρόκειται για την πιο επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια όλων των εποχών; Ένα παρελθόν ιδωμένο μέσα από ένα φίλτρο μέλλοντος. Ένα μέλλον ιδωμένο μέσα από ένα φίλτρο παρελθόντος. Γιατί η ιστορία και η διαφήμιση επαναλαμβάνονται.

Η ομάδα θεάτρου “Κούλα η Πλανιδού” στην τρίτη της θεατρική παραγωγή συνεχίζει να προσανατολίζεται προς ένα θέατρο έντονα αυτοσχεδιαστικό πειραματιζόμενη σε νέους λεκτικούς και κινησιολογικούς κώδικες.