Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Οι "αγανακτισμένοι" καλλιτέχνες




Το κίνημα των "αγανακτισμένων" αγκαλιάζουν οι έλληνες καλλιτέχνες και προσφέρουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους...



Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το καινούριο τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη με τον τίτλο "Κατσαρόλα", που ερμηνεύει ο εξαιρετικός Δημήτρης Μητροπάνος.



Επίσης πολλοί μουσικοί, ηθοποιοί, εικαστικοί παρευρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος για να διοαδηλώσουν και αυτοί μαζί με τους "Αγανακτισμένους".



Υπάρχουν όμως και οι "αγανακτισμένοι" του θεάτρου, που την προηγούμενη εβδομάδα συγκεντρώθηκαν ειρηνικά στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Πολιτισμού με αίτημα να συναντήσουν τον κ. Γερουλάνο. Ο υπουργός Πολιτισμού δεν τους δέχθηκε και υποσχέθηκε καθορισμό συνάντησης. Επειδή ακόμα δεν έχει οριστεί η επιτροπή που αποτελείται από γνωτούςν ανθρώπους του θεάτρου κάλεσε θες το μέσημέρι 12 καλλιτέχνες, ανθρώπους του πνεύματος, εργαζόμενους στο θέατρο και απλούς θεατές να συγκεντρωθούν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Πολιτισμού.



Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «σε αυτή την περίοδο γενικής κρίσης αξιών, που απαιτεί επαναπροσδιορισμό του πολιτισμού στον τόπο μας και της πορείας του, ο χώρος του επιχορηγούμενου θεάτρου αποτελεί δυναμική εστία καλλιτεχνικού και πνευματικού προβληματισμού, είναι τόπος διαλόγου, δημοκρατίας, παιδείας. (...) »