Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Μια εγκατάσταση-performance βασισμένη στο έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό»

Το Θέατρο του Πανικού παρουσιάζει την εγκατάσταση-performance «Lucky», βασισμένη στο έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό». Μία ηθοποιός, οκτώ video artists, μία mc και ένας ζωγράφος -διαφορετικός κάθε βράδυ- συναντιούνται το Μάρτιο στο υπόγειο του Booze Cooperativa κάτω από ένα δέντρο.

Στο έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», ο Lucky είναι ένας δούλος, ένας αχθοφόρος που κουβαλά αιώνια τις αμαρτίες της εξουσίας. Καθημερινά εκτελεί διαταγές χωρίς καμία αντίρρηση. Τυχερός και απελευθερωμένος από κάθε πρωτοβουλία παραμένει σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια του έργου μέχρι τη στιγμή που του επιτρέπεται να εκφέρει γνώμη ή μάλλον του επιβάλλεται. Αυτή τη φορά καλείται να εκτελέσει μια νέα διαταγή. Να σκεφτεί. Τελικά οι σκέψεις του δεν ηχούν και τόσο δικές του: ένα ορμητικό συνονθύλευμα από φιλοσοφικές, κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτικές αντιλήψεις, έννοιες πομπώδεις και ρηχές, λέξεις άνευρες που αρνούνται να μπουν σε «λογική» σειρά. Η αυτοματοποίηση, αλλόκοτη και ταυτόχρονα τόσο οικεία, τον κυριεύει ολοκληρωτικά. Ακούει χωρίς να αφομοιώνει. Αποκρίνεται χωρίς να επεξεργάζεται. Πληροφορείται, αλλά ποτέ δε γνωρίζει. Δέσμιος της ημιμάθειας, μοιραία αντιμέτωπος με το Χάος και τον αποκλεισμό του από την Ιστορία. Ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Στεφανία Μαρμαγγέλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Λία Καράμπελα, Γιώργος Μερτζιάνης
Επιμέλεια έκθεσης: Λένα Θεοδωροπούλου
Χορογραφία: Στέλλα Φωτιάδη
Κοστούμια: Λίζα Καρατζά
Φωτισμοί: Λύσανδρος Σπετσιέρης
Μουσική: YoXoy
Σχεδιασμός ήχου: Μιχάλης Βαλάσογλου
Ήχος: Νίκος Καμπανής
Μακιγιάζ: Αγάθη Παπαμανώλη
Κατασκευή Δέντρου: Τάσος Παπαβασιλείου
Παίζουν: Στεφανία Μαρμαγγέλου, Mc: Ad-libia
Video artists: Αγγελική Μαλακασιώτη, Έφη Μαστοροδήμου, Ελένη Μπουμπάρη, Ομάδα Gras (Ξένια Αλεξίου, Ηλεκτρα Μαντζουρίδου Γκούμα, Λία Καράμπελα), Αλεξάνδρα Παπαγιάννη, Δέσπω Ποτάμου Ζωγράφοι-street artists: Λίζα Καρατζά, Λία Κουτελιέρη, Αγγελική Λόη, Ζωή Πυρίνη, Βάσω Τζούτη - Hlooper, Έλσα Στουρμ

Πληροφορίες εκδήλωσης

Booze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα (Σύνταγμα), +302114000863, http://www.boozecooperativa.com/ Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
Είσοδος 7 ευρώ